Skallede mænd er meget følsomme

Der kommer et tidspunkt i mange mænds liv, hvor hårene på hovedet holder op med et gro.
For nogle sker det allerede, mens de er i tyverne – for andre først senere.
Samtidig er der stor forskel på, hvor hurtigt håret ryger af, men det arvelige hårtab følger som regel det samme mønster.
Første tegn er høje tindinger, der i svære tilfælde kan give en M-formet hårgrænse.
Senere tynder det yderligere ud på toppen, og månen dukker op og går i et med den høje pande. Til sidst er det kun håret i siderne og nakken, der som en hestesko omkranser den skaldede isse.
»Men hvorfor er det primært mænd, og hvorfor kun på hovedet.

JO!!!

»Det er en arvelig tilstand, hvor hårsækkene simpelthen er mere følsomme over for det mandlige kønshormon.

Når tyndhårede mænd sagtens kan have et kraftigt skæg, skyldes det, at hårvæksten andre steder end på hovedet ikke påvirkes af hormoner på samme måde.

»De hårsække, man har på hovedet i skægregionen, ved kønsdelene og på andre steder på kroppen, er meget forskellige, og derfor er hårtabet forskelligt, mens øjenvipper og øjenbryn kan have en praktisk funktion, så er håret på hovedet i højere grad en overflødig overlevering fra en svunden tid, fordi vi er nært beslægtede med mere lodne arter.

Alligevel spiller hårpragten en stor rolle

»Mange mænd foretrækker ikke at have hår. Langt de fleste er dog meget glade for deres hår, og det betyder meget, hvordan det sidder. Håret betyder meget for deres selvopfattelse, og mange bliver meget kede af det, hvis de mister det.

Begynder månen at skinne i øjnene, kan man camouflere den med det tilbageværende hår eller en toupé. Mange tager konsekvensen fuldt ud og rager det resterende hår af.

Medicin og operationer mod skaldethed
Lægevidenskaben har endnu ikke fundet nogen mirakelkur mod hårtab.

»Der findes nogle medicinske behandlinger, der hjælper noget, men som ikke er 100 procent. Der kan man gå til sin læge eller hudlæge. Og så er der nogle, der foretrækker at få foretaget en operation, hvor man får flyttet hår fra de behårede dele til de mindre behårede dele.

»

Sådan går det.
Sådan går det.

Vær den første til at kommentere på indlægget

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *