Veninde tur til Barcelona 19 Marts 2017

Vi boede i Gòtic, den ældste, del af Barcelona.
Seværdighederne ligger nærmest som perler på en snor i det atmosfærefylde Barri Gòtic, der blandt meget andet huser La Generalitat, Cataloniens Regeringsbygning og Barcelonas Katedral.
Man finder huse fra middelalderen og rester af bygninger helt tilbage fra Romertiden. Det bedste ved bydelen er dog nok de snævre, labyrintiske gader, der ligesom har modstået tidens gang.
der er massere af cafeer og restauranter, vi behøvede bare at gå uden for hotellet, så var vi der hvor tingene sker
Udsigt fra hotellet

Gik vi en lille km var vi på, La Rambla eller Las Ramblas, den berømte og farverige fodgængerboulevard, der løber 1,2 kilometer fra Port Vell til Placa Catalunya.
På en tur ned ad Ramblaen oplever man fest og farver med gadeskuespillere, malere, blomsterstande, fuglehandlere og blomsterbutikker med meget mere.
Her handler det om at se og blive set, og forretningsfolk, gøglere, turister og ludere og lommetyve og mange fattige tigger, blander sig mellem hinanden i det store menneskehav, der bevæger sig op og ned af Barcelonas berømteste gade, der før i tidenblot var et flodleje.

Raval’s mest berømte personlighed: Katten Botero, som er en sjov skulptur af en buttet kat, der er blevet til kvarterets stjerne.

Gik vi i modsat retning, kom vi ned til vandet, gik vi til højre kom vi til havnen Port Vell, hvor den ene lyst Yacht større end den anden, her lå nogle af verdens største.
gik vi mod venstre kom vi ned til stranden og middelhavet.

Verdens største lystjagt.

Middelhavers vand var 16 grader, lunt for en Dansker.

Vi tog kabelbanen fra havnen, og op til Parc de Montjuic, en sjov oplevelse. , men man kan sagtens gå derop. Turen ind over havnen er flot.

Kabelbanen

Tur med svævebanen over havnen.

Der er meget smukt på bjerget. Det er sjovt at se parkerne og den olympiske by.
Slottet så vi desværre ikke.

Barcelona i baggrunden.

Allerede store Engletrompet blomster i Marts.

Udforsk Barcelona med Hop-af Hop-på-busser Hop-af Hop-på-busserne en rigtig god mulighed for at se og udforske byen uden at skulle gå alle steder.
Vi tog med den åbne turistbus, med guide på rundtur i Barcelona, det er en rigtig god ide, da man bare kan hoppe af og på, og se de steder man vil, der kommer hele tiden en ny bus. der er flere ruter man kan vælge mellem. Sådan en rute kan nemt tage en dag.

Bussen med Casa Milà, Gaudis lejlighed, i baggrunden.

GAUDI

Den catalanske arkitekt var en af sin tids vigtigste kunstnere
Gaudí voksede op i en periode, hvor Catalonien var i gang med at genopdage sin gloriøse fortid. Perioden går under navnet renæssancen. Samtidig gennemstrømmedes regionen af en økonomisk opblomstring, der først og fremmest skyldtes en tidlig industrialisering i Catalonien. Disse økonomiske og sociale rammer skabte nogle ideelle betingelser for den kunstneriske fornyelse inden for arkitekturen, der kaldes for el modernisme.Det var særligt storhedstiden i middelalderen og den gotiske byggekunst fra denne periode, der var inspirationskilde for periodens kunstnere. De catalanske kunstnerne så i slutningen af det 19. århundrede den gotiske periode som en glansperiode, man måtte søge at genetablere, og det er derfor begrebet renæssance eller genfødsel anvendes om perioden.

Sagrada Familias
Antoni Gaudís mest ambitiøse projekt står stadig ufærdigt hen, næsten et helt århundrede efter hans død. Kun 2 af Sagrada Familias betagende treenighedstårne står færdige og åbne for offentligheden – facaderne dedikeret til Jesu fødsel og død. Hvilket tårn er mest værd at besøge?

den smukke blomsterpark i Stokholm

Det var noget af det dejligste forår i Barcelona.

Plaça Reial også kendt som det Royale Torv, er et torv i det GOTISKE KVARTER i Barcelona. Torvet er beliggende ved siden af LA RAMBLA og er det eneste dekorerede torv i byen, som egentlig kan prale med at have en unik karakter. Det grænser op ad Rambla del Caputxins, Carrer de Ferran, Carrer de Colom og Carrer d’Escudellers Blancs. Torvet er berømt som en turistisk attraktion, specielt om natten og er meget kendt for sine udendørs terrasser og er et populært mødested om sommeren.
Her spiste vi dejlig stemning

Gaudis Park “Parc Güell”

Stedet var en stenet bakke med lille vegetation og få træer. Det omfattede allerede et stort landsted kaldet Larrard House.
Hensigten var at udnytte den friske luft, og med smukke udsigter fra stedet.
I sidste ende blev der kun bygget to huse, der ikke var designet af Gaudí.
Park Güell er designet og sammensat for at bringe fred og ro, som man ville forvente fra en park.
Bygningerne flankerer indgangen, selvom de er meget originale og bemærkelsesværdige med fantastisk formede tage med usædvanlige pinnacles, passer godt ind i brugen af parken som fornøjelseshaver og virker relativt ubemærket i landskabet, når man overvejer stilen af andre bygninger designet af Gaudí.
En af disse bygninger huser en permanent udstilling af Barcelona City History Museum MUHBA fokuseret på selve bygningen, parken og byen. [3] [4]
Parkens brændpunkt er hovedterrassen, omgivet af en lang bænk i form af en havsorm . Slangens kurver danner et antal enklaver, der skaber en mere social atmosfære. Gaudí indarbejdet mange motiver af katalansk nationalisme og elementer fra religiøs mystik og oldtidens poesi ind i parken. Meget af bænkernes design var arbejdet ikke af Gaudí, men af hans ofte overset samarbejdspartner

Vi var kun i Barcelona i 4 dage, og det var en fantastisk oplevelse. Vi kunne godt have brugt meget mere tid, der er så utroligt meget at se på.
Vi nød dagene, hvor vi spiste og drak en masse god mad og drak dejlig vin.
lækre blæksprutter.

Seneste indlæg

Seneste kommentarer

  Arkiver

  Kategorier

  Meta

  Senior Skrevet af:

  Jeg er født i 1952, er gift med Søren og har 2 sønner sammen med ham. Jeg er uddannet socialogsundhedsassistent., har arbejdet i de fleste år af mit arbejdsliv på hospitaler.

  Vær den første til at kommentere på indlægget

  Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *