Sydafrika-turen 18.-28. august

Min mand er jæger, går mest på jagt her i Danmark, hygger sig med naturen og sin hund, kommer sjældent hjem med et bytte, men et Rådyr eller to om året, en enkelt and og en fasan og et par duer kommer han da hjem med.
Han er glad for at tage på vildsvinejagt i Sverige, men det er ikke hvert år han kommer afsted.
Han er meget omhyggelig med vildtpleje og har i det hele taget en høj jagt moral.
Han er formand i Tikøb jagtforening, og gør et pænt stykke arbejde for det.
Han er reguleringsjæger med henblik på at mindske minkbestanden, som jo er en invasiv art, i den danske natur.

Han har et jagtkonsordium, hvor de er 8 jægere som er sociale sammen, har nogle fællesjagter hvor de spiser morgenmad før jagt og frokost efter. Vores Ælste søn er en af jægerne i konsortiet, så far og søn har meget sammen, gennem jagten.

Det var da også sammen med ham og vores svigerdatter vi tog til Hillerød for at se Jagt og Naturmessen.
På messen havde Amakulusafari en konkurrence, hvor man kunne vinde en jagt i Sydafrika, vi udfyldte alle en seddel og smed i kassen og tænkte ikke mere over det. Vi vinder aldrig noget, men det gjorde han altså her, blev ringet op en aften, og meddelte mig noget overrasket at han havde vundet rejsen til sydafrika.

Nu Blev det svært, for at vinde jagt i sydafrika, kan være dyrt selvom det lyder billigt.
Det kostede 8.000-kr for flyveturen derned, og skulle jeg med kostede det også 8000.- kr for mig samtidig skulle jeg selv betale 7.000,-kr for kosten og opholdet. Så koster det noget for hvert dyr man nedlægger( mellem 2500,-kr og opefter til mange tusinde kroner)
Det skulle være billigt, og var også meget billiger end den safaritur til Afrika vi havde set på, hvor der ikke indgik andet end foto safari(altså ingen jagt) men også en ekstra uges badeferie på Zanzibar.

Vi undersøgte om der var noget for mig på vinderturen, eller om det kun var baseret på jagt, og det lød til at der var noget for mig og de andre ikke jægere, dog ikke rigtig som jeg havde forestillet mig det skulle være.
Vi overvejede om min mand selv skulle tage afsted, men som han sagde, jeg har aldrig drømt om at tage på jagt i Afrika, og tage afsted uden dig, så gider jeg slet ikke.
Vi blev enige om at kontakte Amakulusafari og sige at vi ikke ville tage mod gevinsten, men blev alligevel overtalt. Vi fik lov til at lave nogle af jagtdagene om til almindelig udflugtsdage, til Kimbeley hvor man kan opleve den håndgravede diamantmine, the big hole, eller shopping. Man kunne besøge en løvefarm komme på fotosafari, ballon fart, så det lød som der ville være nok, og ellers kunne man slappe af ved pollen sammen med de andre gæster, så vi sagde så ja, tak og betalte.

Fakta om jagtsafarien som var gevinsten.

Der var en lang rejse til Afrika, vi fløj med flyvselvskabet KLM, som jeg godt vil anbefale, der var intet at klage over, god service hele vejen i gennem.
Vi fløj til Amsterdam, derfra til Johannesburg og så til Kimberley hvor vi blev hentet af Amakulu safari.

Vel fremme kunne vi pakke ud i vores eget lille hus, det var rigtig lækkert med et stort værelse med skøn dobbeltseng, lænestole og bord så man kunne sidde indendørs og hygge, dejligt badeværelse med brus, egen terresse med bord og stole, den lovede swimmingpool var overdækket for vinderen, men ellers så det hele ganske godt ud.

Der var fire andre par med ud til lodgen, og ved første møde, virkede det som vi alle kunne komme godt ud af det med hinanden, hvilket også viste sig, vi var en god gruppe som rigtig kunne hygge os sammen.

P1040290

P1040291

P1040292

P1040293

Omkring lodgen var der sat hegn op, og så man ud gennem tremmerne kunne man være heldig at se dyr gå udenfor, her gik 3 kuduer.
Omkring lodgen var der sat hegn op, og så man ud gennem tremmerne kunne man være heldig at se dyr gå udenfor, her gik 3 kuduer.

Efter vi havde pakket ud kom vi til et informationsmøde. Der blev talt om jagt og jagt regler og andet jagt relateret, men ellers intet om udflugter eller andet i den stil. Der blev spurgt om hvor mange der ville med på jagt næste morgen, og da vi hjemmefra havde aftalt at jeg gerne ville på to jagter meldte jeg meg sammen med min mand.
Det gik langsomt op for mig, at det var jagt det hele handlede om, intet af det jeg fik at vide hjemmefra kunne jeg godt se der ikke skulle meget af, og da jeg nævnte et besøg i en løve farm, virkede det på lodges ejeren, som når man vifter med en rød klud foran en vild tyr, jeg skulle ikke havd sagt mere og forstår først nu hvor jeg er kommet hjem, hvorfor.
Herefter tog jeg med på de resterende jagter, enten om formiddagen eller om eftermiddagen, jeg hyggede mig med min bog eller strikke tøj og nogle af de andre piger som også hyggede hjemme og slappede af sammen.

Fik lige et billede af 2 zebraer som gik og græssede, de så lige på mig, men tænkte hun er nok ikke farlig. OG DET VAR JEG HELLER IKKE.
Fik lige et billede af 2 zebraer som gik og græssede, de så lige på mig, men tænkte hun er nok ikke farlig. OG DET VAR JEG HELLER IKKE.

Her står en af de dygtige spejdere og tager sig en smøg, efter phen og min mand er gået efter nogle springbukke, som dog forsvand.
Her står en af de dygtige spejdere og tager sig en smøg, efter phen og min mand er gået efter nogle springbukke, som dog forsvand.

P1040309

Jagterne var spændende, blev virkelig revet med, jeg så virkelige flotte dyr, og lærte snart at kende de forskellige fra hinanden og lærte navnene på dem.
Det mest fantastiske var at sidde på bilen og se på dyrene når de gik stille og roligt omkring, de var ikke bange for bilen.
Der var så stille ikke en lyd var der at høre, ingen fly eller biler, ingen mennesker der støjede. Der skulle heller ikke være nogen luftforurening. Disse stunder nød jeg rigtig meget.
Jeg var sammen med spejderen, som lærte mig de forskellige dyrs navne og værdi.

Fakta om storvildjagt.

billeder af nedlagt vildt

springbukken som min mand skød efter en hel dags søgen.
springbukken som min mand skød efter en hel dags søgen.

jeg følte ind imellem at jeg var med i en gruppe mordere som sneg sig ind på dyrene, hvilket var lidt ubehageligt også fordi de i virkeligheden ikke kunne flygte længere væk end til hegnet.

Den Impala som min mand skød, han var på yderlig på 2 jagter, hvor han ikke fik det vortesvin han gik så målrettet efter.
Den Impala som min mand skød, han var på yderlig på 2 jagter, hvor han ikke fik det vortesvin han gik så målrettet efter.
Der blev taget sig pænt af dyrene, ikke af jægeren, når jægeren havde skudt og var blevet fotograferet, så blev resten ordnet.
Der blev taget sig pænt af dyrene, ikke af jægeren, når jægeren havde skudt og var blevet fotograferet, så blev resten ordnet.

Jeg var med på 4 jagter.
Vi tog af sted tidligt om morgenen, efter morgenmaden som var stående selvbetjening, og bestod af alt det toast brød vi kunne spise med smør og marmelade og masser af kaffe.
Det var mørkt og koldt når vi tog afsted.
Vi kørte i biler beregnet til at køre i ujævnt terræn, det var firehjulstrækkere og med plads til at man kunne sidde højt bag på ladet.

Billede ad bil

Der var en PHer( professionel jæger) og en slags spejder, som var god til at se hvor dyrene var.
Alle dyr var i indhegninger, meget store indhegninger, så det var ikke helt let at komme på nært hold af dem, det tog lang tid, og når der blev spotte nogle springbukke, sådan en som min mand gerne ville nedlægge, stod PH.eren og min mand af bilen og forsøgte at liste sig på skudhold, men der skulle flere forsøg til før det lykkedes.
Det var bestemt af ejeren af logdsen, som enten ejede arialerne i indhegningerne eller lejede sig ind i andres indhegninger, og hvilke slags dyr der skulle være i de forskellige indhegninger, f.eks var der ikke løver eller andre rovdyr i indhegningerne, da de jo ville æde de dyr som var beregnet til at jægerne skulle skyde, mod betaling. Der gik dyr som kostede 60.000-kr mere eller mindre, alt efter hvor stor interesse der var for den enkelte race og hvor flotte trofæer de havde.
Jeg følte mig skuffet og ked af den jagtmåde, havde ikke forestillet mig, at det var sådan, troede det var mere som her i DK, jeg har vel nok været meget naiv.

Seneste indlæg

Seneste kommentarer

  Arkiver

  Kategorier

  Meta

  Senior Skrevet af:

  Jeg er født i 1952, er gift med Søren og har 2 sønner sammen med ham. Jeg er uddannet socialogsundhedsassistent., har arbejdet i de fleste år af mit arbejdsliv på hospitaler.

  Vær den første til at kommentere på indlægget

  Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *