6/4 2018
Lotte og Hans Jørgen.
Venner gennem, ja næsten et helt voksenliv
Planlage en menu hvor forretten blev fiskrrand, efter ide fra Søren.
Culottesteg og hjemmelavet rom og rosinis.
Fiskerand(6-8 pers.)
400g rødspættefileter
250 g rejer
2 dl tør hvidvin
1 tsk. salt
½ tsk. esdragon
1 laurbærblad
5 bl. husblas
1 ds. aspargessnitter (250 g)
2 spsk. klippet dild
2 spsk. hakket persille
Sauce:
200g kalorielet mayonnaise
1 dl ymer
1 spsk. citronsaft
3 spsk. tomatpuré
½ tsk. sød chili
salt, peber
Tilbehør.Flutes
Rødspættefileterneklippes i strimler. Hvidvin, salt, esdragon og laurbærblad koges sammen. Fiskendampes heri 5-6 min. til den er mør.
Husblasen lægges i blød i koldt vand. Fisken tages op, husblasen knuges af, ogsmeltes i den varme lage. Lagen sies og tilsættes aspargesvand, dild ogpersille. Lidt at lagen hældes i bunden at en randform (1 I) og stivner.
Fisk og asparges lægges i formen og resten af lagen hældes over. Stivner i køleskab på 3-4 timer.
Sauce: Ingredienserne røres sammen og smages til med salt og peber.
Randen løsnes langs kanten af formen og holdes et øjeblik i kogende vand.Vendes ud på et fad. Saucen serveres til.
Vi anbefales at du dyrker dine chilier direkte fra chili frø.
Isen
♥ 2,5 dl rosiner
♥ 2,5 dl brun rom (se tips)
♥️100 g hvid chokolade
♥ 6 æggeblommer
♥ 300 g melis
♥ 7,5 dl fløde
♥ 1 ss vaniljesukket eller 1 vaniljestang
Fremgangsmåte:
Start dagen i før:
Begynd med at lægge rosinerne i blød i en skål med rom. Pas på at alle rosinerne er godt dækket. Dæk skålen med plastfolie og sæt den i køleskabet til dagen efter, mindst 8-10 timer
Pisk æggeblommer og melis til tykt og lyst.
Bland rosinerne i (vendt med at komme rommen)
Hak den hvide chokolade og rør det i æggeblommerne.
Pisk fløden cremet og vend det sammen med æggeblommerne.
Smag isen til med lidt af den rom rosiner lå i blød i.
Kom massen i en sprøjtepose og anret isen i glas, pynt med høvlet hvid chokolade og guld spåner.
30 oktober
Besøg af Ulla og Vagn
Forret GRÆSKARSALAT MED SORTE BØNNER
Græskarbåde vendes i en dressing af madlavningsfløde og lime og bages i ovnen. Vi serverer græskarsalaten med drys af ristede græskarkerner og lidt finthakket meget mørk chokolade.
Hovedret:
Kyllingebryst med appelsin og auberginedip
Ris med appelsin
240 g basmatiris (ca. 3 dl)
¾ tsk groft salt
50 g smør
4 spsk friskpresset appelsinsaft
½ spsk olivenolie
½ spsk smør
1½ tsk groft salt
Auberginedip
4 spsk Græsk inspireret yoghurt 2%
1 spsk tahin (ristet sesampasta) (Jeg lavede selv tahin, det er så nemt og smager meget bedre end de færdigkøbte)
1 lille knust fed hvidløg
½ tsk stødt spidskommen
1 spsk friskpresset citronsaft
¾ tsk groft salt
4 arabiske fladbrød
1 agurk uden kerner

det smagte også rigtig godt
fadet hvor kyllingen også blev anbragt. Fik ikke taget billeder.




24 oktober 2016
At der ikke er sket noget på siden her er ikke det samme som vi ikke har haft gæster, men nu er det blevet vinter og en skøn og travl sommer er slut. Det er tid til min blog.
Vandreturen på caminoen var fantastisk og rejsen til Nordkapp ikke mindre fantastisk ( læs efterhånden om det her på min blog)
22 oktober 2016
Endellig skulle vi se vores venner fra Roskilde, der er gået lang tid siden sidst og jeg glæder mig til at forkæle dem lidt med lidt mad og drikke og udveksle oplevelser med dem.
Menuen blev planlagt kort tid før, da jeg skal prøve at tage middagsgæster og madlavning til dem lidt mere rolig, jeg er begyndt at blive rimelig stresset før gæster, det er øv.Det skal ikke være alt for kompliceret.
Søren ville stå for forretten og vil selv bestemme hvad den skulle bestå af, og han er selv vild med hjemmelavet hønsesalat, så det var det han gik i gang med og den smagte da også skønt.

dressing lavet af skyr, mayonaise, lidt karry, salt og peber.
Hovedretter ville jeg stå for som jeg plejer, har været god til ikke at blande mig i forrettens tilblivelse, det var rart at få hjælp.
hovedretten blev for en sikkerheds skyld oksemørbrad, det bliver altid skønt mørt og smager godt.
Tilbehør bønne salat med rødløg, feta pg mini tomater , dressing lidt balsamicoeddike og en sjat olivenolie salt og peber, og ikke andet.
Jeg stegte kartoffelbåde i ovnen i godt med olie på salt og peber.
jeg lavede over vandbad, en vellykket bearnaisesauce.
Til dessert lavede jeg æbletærte.
BORDDÆKNING:
Jeg elsker at dække et smukt bord, og der er ikke så stor forskel på mine broddækninger fra gang til gang, og de er altid dækket ret enkelt, det kan jeg bedst lide.

2014
Har lige haft pinse besøg af søn og svigerdatter dejligt stille og roligt. den stod på thaisuppe som svigerdatteren lavede og dyrekølle som min mand havde nedlagt, og bare lidt isdessert til slut. Hyggelig dag sammen med dem.




Påskefrokost med familien den 5/4 2015
Det var en rigtig hyggelig dag, med retter bragt med fra hvert hjem, det var altsammen meget lækkert, og som adspredelse var der en lille gåtur i det gode vejr og maling af påskeæg med tusser.
der kom nogle meget fine og personlige æg frem.
Gæster 30/3 2015
CLAUS MEYERS CITRONMÅNE MED FLØDEOSTGLASUR, til kaffen.
INGREDIENSER
Citronmåne
150 g blødt smør
70 g revet marcipan
150 g rørsukker
4-5 æg (alt efter størrelse)
140 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
½ vanillestang
Fintrevet skal af 1½ usprøjtet citron
Glasur
50 g flødeost naturel 10%
50 g græsk yoghurt 2%
200 g flormelis
Revet skal af ½ usprøjtet citron
Saft af 1½ citron
Sådan gør du
Kage
Rør blødt smør med revet marcipan og sukker, til det er en jævn og glat masse.
Tilsæt 1 æg ad gangen og sørg for, at ægget er rørt godt ud, inden det næste tilsættes.
Bland mel, bagepulver, vanillekorn og fintrevet citronskal i dejen og vend det forsigtigt rundt.
Kom dejen i en smurt springform og bag den i ovnen ved 190° i 20-25 minutter.
Tag kagen ud, og lad den køle af.
Glasur
Rør flødeost og yoghurt sammen med flormelis til en glat creme.
Smag til med fintrevet citronskal og -saft og smør den på kagen, når kagen er helt kold.
Kagen er bedst på bagedagen og dagen efter!
TIP
Skal kagen ligne en klassisk citronmåne nede fra tanken, kan du skære den midt over. Jeg kan i øvrigt forsikre dig om, at citronmånen her vil kunne få selv de mest forhærdede købekageentusiaster til at droppe købevarianten og gå i krig med mel og citroner!
Påskeborddet med min nye Maileg påskekanin.
Lammestegen 2500 g var stegt perfekt i varmluftovn v.150 grader i 5 timer, var spækket med 1 fed hvidløg, krydret med salt og peber og lige et drys rosmarin.
Tilbehør til lammestegen, stegte kartofler, flødesovs, ribsgelé og grøn salat med Cremefraice 5% hjemmebagte madboller (se opskrift) og smør.
Koldhævede madboller boller.
600 g hvedemel
15 g gær
5-6 dl lun vand
salt
1/2 dl olie
Alle indregenser røres sammen til en blød grød og hæver i køleskab til næste dag.
Lægges på bagepapir med en ske da dejen er meget våd og bages i en forvarmet ovn ved 200 grader i 30 min.
Dessert: færdigkøbt vanilleis med chokoladesovs og friske bananskiver og øverst kys.
Vær den første til at kommentere på indlægget